Mäntsälä ishall

De två rinkarna i Mäntsälä ishall samt de mångsidiga lokalerna omkring, omklädningsrummen samt service- och förvaringsutrymmen för utrustningar skapar utmärkta förutsättningar för hobbyn såsom ishockey, konståkning, rinkboll och curling. Ishallens användare uppskattar den luftiga och trevliga interiören. Det höga taket och dess akustiska egenskaper upplevs som angenäma vid konserter, meddelanden och träningsverksamheten. Med de många träytorna och den läckra gula färgen har interiören fått en värdig och varm stämning.                  

   

Lediga istider hittar du i bokningskalender

Rinkarna

Ishallens båda flexibla rinkar erbjuder utförhållanden för olika issporter. Tack vare en energieffektiv kylteknik med koldioxid torkar isytan direkt efter iskörningen. Den steglöst justerbara ledbelysningen ger ett jämnt ljus över hela isområdet. Tack vare rinkens sidofläktar hålls luftkvaliteten på planen god under hela istiden. Även tillgängligheten har tagits i beaktande och båda rinkarna är utrustade med en så kallad invaport. 

Ishall 1

Rinkens storlek i den grundförbättrade ishallen är 56 m x 26 m. Under spelen erbjuder denna rink med snäva kurvor på intressanta situationer då spelet rullar fram med en otrolig fart.
Uppvärmningen av läktaren som drar fyrahundra personer har genomförts så att varm luft blåses in under sätena på läktaren och man har härmed fått tämligen behaglig temperatur på läktaren då temperaturen är ca +15 grader. Funktionärernas loge är helt täckt och uppvärmd.

Ishall 2

Storleken på rinken i den nya ishallen är 58 m x 28 m. Två curlingbanor möjliggör hobbyaktiviteten och man får låna både curlingstenar och -borstar, -skor och slidesulor som behövs från hallen.
Från läktaren som drar 120 personer kan man följa med händelserna på banan. Man har fri sikt till banan även bakom glasräcket i Terasscafeterian, ishallens cafeteria och bowlinghallens restaurang.
Istiderna kan händigt bokas direkt via bokningskalender. 

Omklädningsrum och förvaring av utrustning

Åtta rymliga omklädningsrum och två omklädningsrum för domare med duschutrymmen. 

Utrymmen för tvätt och service av utrustning.

Torknings- och förvaringsutrymmen för utrustning. Tillsammans 26 låsbara utrustningshäckar.

Parkering

Det finns 150 parkeringsplatser, 4 laddningsplatser för elbilar och två parkeringsplatser för bussar. Invaplatserna är placerade i huvudingångens omedelbara närhet.